DRAFT BLOG

Tüm Makedonya İçerikleri
Yurtdışında Mimarlık Eğitimi Almak

Sizlere dünyanın en popüler mesleklerinden biri olan Mimarlık eğitiminden bahsetmeye geldik.

Sınavsız Üniversite Okumak Mümkün mü?

Yurt dışında sınavsız üniversite konusunu yeniden masaya yatırdığımız videomuza hoş geldiniz.

Makedonya Üniversiteleri

Günümüzde ülkemizdeki sınav sisteminin değişmesi ve zorlaşması ile birçok kişi üniversite eğitimini yurtdışında almayı düşünmeye başlamıştır.  Siz de üniversite eğitiminizde yurtdışını tercih ederek hem sınavsız giriş hakkına sahip olup hem de yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz.

Yurtdışında okumak düşünüldüğü kadar maliyetli değildir. Bu noktada önemli olan, ihtiyaçlarınız hakkında yeterli bilgiye sahip, dinamik, yenilikçi, isteklerinizi anlayan, doğru yönlendirme yapan ve sürekli geliştirilen bir rehberlik hizmeti almanızdır. Bu açıdan en iyi hizmeti Draft Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı'ndan alabilirsiniz. Amacımız doğrultusunda yurtiçinde İzmir, İstanbul, Ankara ve yurtdışında Üsküp’te eğitim konusunda profesyonel danışmanlık hizmeti veren ofislerimiz bulunmaktadır. Balkanlarda bulunan pek çok üniversiteyle işbirliği yapmaktayız. Üniversite eğitimi için uygun yaşam şartlarına sahip, öğrencilerin yoğun şekilde tercih ettiği ve köklü üniversitelerin bulunduğu bir yurtdışı eğitimi istiyorsanız, Makedonya üniversiteleri size uygun olacaktır.

Makedonya' da bulunan üniversiteler;

Uluslararası Vizyon Üniversitesi; ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalar yapan, kültürel ve sosyal açıdan donanımlı, öğrencilerini mesleki bilince sahip şekilde yetiştiren modern bir okuldur. Eğitim dili Türkçedir. Ülkemizde YÖK tanınırlığı bulunmaktadır. Uluslararası Vizyon Üniversitesi bölümleri; Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Mimarlık, Hukuk, Bilişim Mühendisliği ve Ekonomidir.  Ayrıca bu bölümler için Yüksek Lisans yapma imkanı da bulunmaktadır. 

Kril-i Metodi Üniversitesi;Makedonya Cumhuriyeti’nde kurulmuş ilk devlet üniversitesidir. Üsküp Üniversitesi olarak da bilinmektedir. Kril-i Metodi Üniversitesi saygın ve uzman eğitim kadrosu ile bünyesinde kalifiye eleman yetiştirmektedir. Günümüzde buradan mezun olan doktor ve sağlık personelleri ülkemizdeki hastanelerde iş yaşamını devam ettirmektedir. Eğitim dili Makedoncadır. Kril-i Metodi Üniversitesi bölümleri arasında Pedogoloji, Tarım ve Gıda, Dramatik Sanatlar, Makine Mühendisliği, Eczacılık, Bilgi Bilimleri ve Bilgisayar Mühendisliği, Teknoloji ve Metalurji, Mimarlık, Doğa Bilimleri ve Matematik, Mobilya Dizayn Teknolojisi, Elektrik Mühendisliği ve Enformasyon Teknolojileri, İktisat, Filoloji, Felsefe, Hukuk, Tıp Fakültesi, Hemşirelik, Veterinerlik, İnşaat Mühendisliği, Diş Hekimliği, Logopedi, Fizik Tedavi, Beden Eğitimi, Güzel Sanatlar, Slav Bölümü Çalışmaları, Ormanve Müzikbulunmaktadır.

Uluslararası Struga Üniversitesi;Makedonya’nın Ohri gölü kıyısında Struga kentinde bulunan Struga Üniversitesi 2008 yılında kurulmuştur. Uluslararası Struga Üniversitesi sadece Makedonya’da değil, Balkanlar genelinde de tarihi önem taşıyan bir yüksek öğretim merkezidir. Uluslararası Struga Üniversitesi İngilizce, Makedonca, Arnavutça ve Türkçe dillerinde eğitim vermektedir. Üniversitede bulunan bölümler; Hukuk, Mimarlık ve Dizayn, Bilgisayar Bilimleri- Mühendislik, Pazarlama ve Finansal Yönetim, Ekonomi ve İş, Dedektiflik ve Kriminoloji, Diplomasi ve Uluslararası İlişkiler, Diş Hekimliği ve Elektro-Mekanik Mühendisliğidir. 

Amerikan Üniversitesi; Makedonya’da Amerikan ve Avrupa eğitim tecrübelerini en iyi şekilde birleştiren ve uygulayan yüksek öğretim kurumudur. Makedonya Cumhuriyeti’nin 2005 yılında kurulan ilk akreditasyon onayını alan sayılı özel ve bağımsız üniversitelerdendir. Eğitim dili ise İngilizce ve Makedoncadır. Amerikan Üniversitesi bölümleri; Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi, Ekonomi, Mimarlık ve Dizayn, Pazarlama, İşletme, Hukuk, İnsan Hakları, Bilgisayar Mühendisliği, İngiliz Dili ve Kültürü olarak sıralanabilir. 

Balkan Üniversitesi;Makedonya ve Türkiye arasında kültürel bir köprü kurmak ve bölgede bulunan kişilerin eğitim seviyesini geliştirmek için 2006 yılında aydınlar ve akademisyenler tarafından kurulan bir yüksek öğretim kurumudur. Eğitim dili İngilizcedir. Balkan Üniversitesi bünyesinde; Mimarlık, Mühendislik, İdari Bilimler, Ekonomi, Güzel Sanatlar, Beşeri ve Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri fakülteleri hizmet vermektedir. Bunun yanında yüksek lisans programları ve başarılı öğrencilere burs olanakları da sunulmaktadır. 

Manastır Üniversitesi;Makedonya Cumhuriyeti’nin kurduğu çağdaş, global düşünen, atılımcı gençler yetiştirmeyi hedefleyen bir üniversitedir. Eğitim dili ağırlıklı olarak Makedoncadır. Bunun yanında bazı bölümlerde İngilizce eğitim verilmektedir. Dört yıllık eğitimini bitiren öğrencilere ise Mavi Diploma Hakkı sunulmaktadır. Manastır Üniversitesi fakülteleri; Teknik Bilimler, İktisat, Hukuk, Turizm ve Otelcilik, Eğitim, Yüksek Tarım Okulu, Tütün Enstitüsü, Hidrobiyoloji Enstitüsü, Veterinerlik, Teknoloji, Bilgi Sistemleri ve Yönetim, Biyoteknik, Güvenlik Bilimleri, Antik Kültürü Enstitüsü’dür. 

Tetova Üniversitesi;1994 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir. Makedonya’nın Polog bölgesinin sınırlarında bulunmaktadır. Eğitim dili Arnavutçadır. Makedonca dilinde eğitim bazı bölümlerde yapılmaktadır. Tetova Üniversitesi bölümleri; Dramatik Sanatlar, Diş Hekimliği, Eczacılık, Revir, Genel Hemşirelik, Ebelik, Acil Tıp Teknisyenliği, Fizyoterapi, Matematik ve Doğa Bilimleri, Felsefe, Kültür, Filoloji, Güzel Sanatlar, Müzik - Sanat, İnşaat Mühendisliği Uygulamalı Bilimler, İktisat, Tıp, Gıda Teknolojilerive İşletmebulunmaktadır. 

Goce Delcev Üniversitesi; Makedonya’nın İştip şehrinde 2007 yılında meclis kararı ile kurulan 4. Devlet üniversitesidir. Goce Delcev Üniversitesi’nin eğitim müfredatının uygunluğu 2009 yılında Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Eğitim dili Makedonca olup 1 yıl hazırlık eğitimi ön koşulu bulunmaktadır. Goce Delcev Üniversitesi ülkemizde ve farklı ülkelerde bulunan üniversiteler ile karşılıklı olarak çalışmalar yürütmektedir. Goce Delcev Üniversitesi bölümleri arasında Tıp, Elektrik, Teknoloji, Müzik, Mimarlık ve Tasarım, Jeoloji, Mekanik, Hukuk, Filoloji, Ekonomi, Yönetim ve Girişimcilik, Eğitim, Bilişim, Muhasebe Finans ve Denetim, Diş Teknisyenliği ve Protez Uzmanlığı, Optimetri ve Göz Optik, Hemşirelik, Fizyoterapistlik, Tıbbi Labaratuvar Asistanlığı, Eczacılık, Diş Hekimliği, Turizm ve Lojistik İşletme, Doğal ve Teknik Bilimler, Gastroloji, İnşaat Mühendisliği, Yeni Materyaller, Ziraat, Doğa, Enformatik, Teknoloji ve Teknik Bilimlerbulunmaktadır. 

 

Sosyal Medyada Paylaş
İletişimde Kalalım

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman eğitim danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

En çok tercih edilen okullarımız