DRAFT BLOG

Tüm Makedonya İçerikleri
Tüm Ukrayna İçerikleri
Tüm Kazakistan İçerikleri
Niyet Mektubu Nedir? Nasıl Yazılır?

Bugün eğitim almak için yurtdışı üniversitelerine başvuru yaparken gerekli olan evraklar arasında öne çıkan niyet mektubu hakkında konuşacağız. Üniversite eğitiminiz için neden o okulu tercih ettiğiniz, neyi hedeflediğiniz, kim olduğunuz gibi bilgileri net, anlaşılır bir şekilde anlattığınız niyet mektubu kabul aşamasında sizi ön plana çıkarabileceği gibi geriye de atabilmektedir.

Yurtdışı Eğitimi Soru Cevap Vol2 (yurtdışında okumak)

Yurtdışında okumak için gerekli olan evraklar nelerdir, son kayıt tarihleri nedir, devam zorunluluğu, burs imkânı gibi pek çok sorunuza cevap bulabileceğiniz bu videomuzda yurtdışı dil okulu ilgili de bilgi vermeye çalıştık.

Yurt Dışındaki Üniversitelerden Türk Üniversitelerine Yatay Geçiş İmkanı

Yurt dışında bulunan üniversitelerde okuyan bazı öğrenciler, bir takım nedenlerden dolayı eğitimlerine Türk üniversitelerinde devam etmeye karar vermektedir. Yurt dışından Türkiye'ye yatay geçiş imkanı ile üniversite okumak isteyen öğrenciler YÖK tarafından  belirlenen bazı koşulları yerine getirdiği takdirde bu imkandan faydalanabilirler. Peki bu koşullar nelerdir? Öğrenciler hangi şartları yerine getirmek zorundadır? Bu yazımızda sizler için bu soruların cevaplarını irdeledik.

Yurt Dışındaki Kurumlardan Yurt İçindeki Kurumlara Yatay Geçiş İşlemleri
YÖK, belirli bölümler için sabit bir başarı sıralaması koşulu uygulamaktadır. Öğrenciler Tıp, Hukuk, Mühendislik, Mimarlık, Öğretmenlik gibi programlar için aranan başarı sırasını sağlamak zorundadır. Ayrıca adaylar, YKS'de eşdeğer diploma veren üniversitelerin en düşük taban puanını almak zorundadır. Özel yetenek gerektiren bölümlerde ise, ilan edilen en düşük merkezi sınav puanı alınmalıdır. Bunun dışında adaylar Türkiye’deki üniversite tarafından ayrı bir özel yetenek sınavına tabi tutulabilirler.

İlk 1000'de Yer Alan Üniversitelerden Türkiye'ye Yatay Geçiş
QS ve TIMES Higher Education gibi YÖK tarafından tanınan dünya üniversite sıralamalarında ilk 1000’de yer alan üniversitelerde okuyan öğrenciler, hazırlık eğitimi hariç olmak üzere üniversite eğitimlerinin en az iki yılını başarıyla tamamladıktan sonra yatay geçiş başvurusu yapabilirler. 5 yıllık bölümlerde bu kriter 2. ve 3. Sınıf, 6 yıllık bölümlerde ise 3., 4. ve 5. sınıf olarak belirlenmiştir. Ön lisans bölümlerinde ise üçüncü yarıyılda başvuru yapılabilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde okuyan adayların da bu şartları taşımaları gerekmektedir. Ancak tüm orta öğretimini yurt dışında tamamlamış adayların bu şartları taşımaları beklenmemektedir. 

Başvuru İçin Gerekli Belgeler
Öğrencilerden istenen belgeler her üniversite için değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak bazı belgeleri mutlaka hazırlamanız gerekmektedir. Bu belgeler şu şekildedir:
- Başvuru formu
- Lise diploması
- Kayıtlı olduğu kuruma ait öğrenci belgesi
- YKS sonuç belgesi
-Transkript
-İngilizce yeterlilik belgesi

Başvuru tarihleri her üniversite için farklılık gösterebilmektedir. Konu ile ilgili detaylı bilgi almak ve aklınızdaki soruların cevaplarına en doğru şekilde yanıt bulabilmek için uzman eğitim danışmanlarımız ile İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde yüz yüze görüşebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
İletişimde Kalalım

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman eğitim danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

En çok tercih edilen okullarımız