DRAFT BLOG

Tüm Polonya İçerikleri
Tüm Azerbaycan İçerikleri
Tüm Ukrayna İçerikleri
Yurtdışında Mimarlık Eğitimi Almak

Sizlere dünyanın en popüler mesleklerinden biri olan Mimarlık eğitiminden bahsetmeye geldik.

Niyet Mektubu Nedir? Nasıl Yazılır?

Bugün eğitim almak için yurtdışı üniversitelerine başvuru yaparken gerekli olan evraklar arasında öne çıkan niyet mektubu hakkında konuşacağız. Üniversite eğitiminiz için neden o okulu tercih ettiğiniz, neyi hedeflediğiniz, kim olduğunuz gibi bilgileri net, anlaşılır bir şekilde anlattığınız niyet mektubu kabul aşamasında sizi ön plana çıkarabileceği gibi geriye de atabilmektedir.

2019-2020 Yurtdışında Okunabilecek  En Uygun Bütçeli Üniversiteler

Yurtdışında eğitim almak isteyen bir çok öğrencinin en önemli sorularından birisi de  ülkemiz ve yurtdışı arasındaki kur farkının uygun bir üniversite bulma konusunda sorun çıkartıp çıkartmayacağıdır. Ülkemizdeki zorlu sınav sistemi dolayısıyla yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin karşısına çıkan en büyük engellerden birisi, karşılaması zor eğitim ücretleri olduğundan dolayı bu soru gayet makul bir sorudur. 2019-2020 yılında yurtdışında okunabilecek en uygun bütçeli üniversiteleri, yurtdışında öğrenim görmek isteyen öğrencilerimiz için derledik.

Yurtdışı eğitimi düşünüldüğü kadar masraflı değildir. Pek çok yurtdışı ülkesindeki üniversite, ülkemizdeki özel üniversitelere kıyasla çok daha uygun bir eğitim ücreti talep ettiğinden ve öğrencilere cömert burslar sağladığından dolayı çok daha ekonomiktir diyebiliriz.

Yurtdışında alınacak kalifiye bir eğitimi uygun bütçeli eğitim kurumlarında veren ülkelerin başında  son yıllarda öğrencilerin gözdesi olan Polonya gelmektedir.

Ülkenin başkenti Varşova’da bulunan Varşova Sosyal Bilimler Üniversitesi bu öğrenci dostu ülkede alınabilecek kaliteli ve ekonomik bir yüksek öğrenimin verildiği bir üniversitedir. Polonya’nın ilk özel üniversitesi olduğundan dolayı son derece köklü bir eğitim geleneğine sahip olan okul bünyesinde işinin ehli akademisyenleri toplamış bir eğitim kurumudur. Bunun yanı sıra QS Dünya Sıralaması’ndaki %2-3’lük dilimin arasında kendisine yer bulan Varşova Sosyal Bilimler Üniversitesi dünyadaki en iyi ilk 1000 üniversite içerisinde yer almaya hak kazanarak rüştünü ispatlamıştır. Psikoloji ve Sosyal Bilimler alanında Avrupa’daki pek çok rakibini geçen üniversitedeki eğitim ücretleri yıllık 3000 Euro gibi bir rakama tekabül etmektedir ve bu rakam ülkemizdeki özel üniversitelere kıyasla çok daha uygundur.

1945 yılında kurulan Lodz Üniversitesi’de yurtdışında uygun bütçeli bir eğitimin alınacağı bir başka alternatiftir. Okuldaki 12 fakültedeki 45’ten fazla bölümde Lehçe ve İngilizce eğitim verilmektedir. Polonya’nın en büyük üniversiteleri arasında saygın bir yere sahip olan Lodz Üniversitesi öğrencilerinin gelişimi için sürekli uluslararası işbirliği antlaşmaları imzalamaktadır. İşletme, Bilgisayar Bilimleri, Kalkınma Ekonomisi, Ekohidroloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Ekonometri ve Enformatik gibi bölümlerde lisans imkanı sunan üniversitenin eğitim ücretleri yıllık 2500 Euro’dan başlamaktadır.

Bir başka öğrenci dostu ülke olan Ukrayna da yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler için oldukça cazip fırsatları bünyesinde barındırmaktadır. Dünyanın en iyi 1000 üniversitesinden biri olan Kiev Politeknik Üniversitesi, yıllık 3000 ile 4000 dolar arasında bir öğrenim maliyeti sunmaktadır. Sosyal imkanın bol olduğu ve öğrenciye kaliteli bir gelecek olanağı sunan üniversite, yurtdışında üniversite okuma hayali olan pek çok öğrencinin tercihleri arasındadır diyebiliriz.

Kardeş ülke Azerbaycan, bünyesindeki saygın okulları sayesinde öğrenci dostu olmasının yanında, Türk kültürüne olan yakınlığı ile de öğrenciye pek çok avantajı beraberinde sunmaktadır. Azerbaycan Türkçesi ve Rusça alanında öğrenim dili seçeneği sunan üniversite yıllık 1400 ile 1800 dolar civarı bir öğrenim ücreti istemektedir.

Cebinize uygun maliyetli ve kaliteli bir yurtdışı eğitimi almak ve dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde hem keyifle hem de uygun fiyatlarda okumak için Draft Yurtdışı Eğitim’in İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret edebilir; uzman eğitim danışmanlarımızla sürecinizi size uygun şekilde başlatabilirsiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaş
İletişimde Kalalım

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman eğitim danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

En çok tercih edilen okullarımız