DRAFT BLOG

Tüm Blog İçerikleri
Staj Desteği
Staj Desteği

Yurt dışına ister üniversite eğitimi ile isterseniz dil eğitimi ile gidin; tüm staj fırsatlarını sizinle paylaşacağız.

Devamı
Sınavsız Öğrenci Alan Üniversiteler (2019)

Üniversite dendiği zaman ülkemizdeki öğrenci adaylarının aklına ilk düşen konulardan birisi olan üniversite sınavı Türkiye’deki akademik ortam için son derece zorlayıcı, uzun ve rekabetçi bir sınavdır. Çeşitli nedenlerden dolayı üniversiteye giremeyen, bir takım şanssızlıklar yaşayan veya lise yıllarının en güzel senesini stres içinde geçirmek istemeyen pek çok öğrenci hayal ettikleri bölümlere yurtiçinde yerleşememekte ve hayallerini gerçekleştirebilmek adına yurtdışında sınavsız üniversite eğitimi almaya yönelmektedirler.

Yapılan pek çok araştırmaya göre zorlayıcı bir sınav sistemine tabi olmayan öğrencilerin istedikleri mesleği yapmaya daha çok yöneldikleri ve bu sayede daha başarılı olarak daha büyük bir yaşam tatminine ulaştıkları ortaya konmuştur. Ülkemizde Avrupa ve dünya standartlarında kaliteli olarak kabul edilebilecek pek çok üniversite olmasına karşın bu kurumlara girme konusundaki zorlu rekabet kaliteli bir eğitimin önünde engel teşkil etmektedir.

Şayet üniversite sınavı sebebiyle istediğiniz bölümü okuyamama kaygısı taşıyorsanız sınavsız öğrenci alan üniversitelerde hayal ettiğiniz bölümü yurtdışında okuyabilirsiniz.

Ülkemizin eğitim sistemi dolayısıyla üniversite sınavı ülkemizdeki üniversiteler için bir ön koşuldur. Ancak üniversite sınavından alınan puan ne olursa olsun Avrupa’nın ve Avrasya’nın bu puanı şart koşmayan en kaliteli üniversitelerinde hayal ettiğiniz bölümü okuyarak mutlu ve başarılı bir geleceğe doğru ilk adımı atabilirsiniz.

Avrupa ve Avrasya’da sınavsız üniversite okuyabileceğiniz ülkelerin başında ise eğitime verdiği önemle sık sık öne çıkan Polonya gelmektedir. Bünyesinde öğrenim gören öğrencilere haftada 20 saat çalışma imkanı sunan ve Avrupa’nın en iyi ilk 1000 üniversitesinin bazılarına ev sahipliği yapan Polonya yurtdışında sınavsız eğitim almak isteyen pek çok öğrencinin favorisi konumundadır.

Polonya’nın başkenti Varşova’da bulunan Varşova Üniversitesi ise ülkede sınavsız eğitim alabileceğiniz en prestijli eğitim kurumudur. Times Yüksek Öğrenim Dünya Üniversite Sıralaması gibi uluslararası bir sıralamada yüksek bir pozisyonda olan okul dünya üniversiteleri arasındaki en iyi %3’lük dilimde yer almaktadır. Uluslararası sıralamalara göre Polonya’nın en iyi üniversitesi olan bu eğitim kurumu Avrupa’daki en iyi üniversiteler arasında da öne çıkmaktadır.

Varşova Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin büyük çoğunluğu şayet yıllık anketlerin gösterdiği sonuçlara bakacak olursak aldıkları eğitimden son derece memnundurlar ve bu memnuniyet üniversitenin eğitim konusundaki başarısını ortaya koymaktadır. Prestiji, kusursuz çalışma ortamı ve öğrenciye sunduğu gelişim fırsatları ile Varşova Üniversitesi ideal bir eğitim kurumudur. Kurumun mezunlarının yaptığı araştırmalar bir başka eğitim kalitesi göstergesidir. Eski öğrencilerinin kariyerini yakından gözlemleyen Varşova Üniversitesi’nin ulaştığı objektif verilere göre bu üniversiteden mezun olan öğrenciler arasından ankete katılanların %94’ü mezun olduktan kısa bir süre sonra iş bulmayı ve tatmin edici kariyerlerinde büyük ilerlemeler kaydetmeyi başarmıştır. 

Sınavsız öğrenci alan yurtdışı üniversiteleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve yurtdışında eğitim hayatınızı size en uygun olacak şekilde başlatmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
İletişimde Kalalım

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman eğitim danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

En çok tercih edilen okullarımız