DRAFT BLOG

Tüm Blog İçerikleri
Burs Başvuruları
Burs Başvuruları

Okul, devlet veya gideceğiniz ülkeden alabileceğiniz tüm burslar ile ilgili yanınızdayız.

Devamı
Üniversiteyi Yurtdışında Okumak İçin Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyen pek çok öğrenci şüphesiz “üniversiteyi yurtdışında okumak için nasıl bir yol izlemeli“ sorusuna yanıt aramaktadır. Siz de bu adaylardan biriyseniz, yazımızın içeriği pek çok sorunuzun cevabını verecek nitelikte olacaktır.

Yurtdışında eğitim, yüzlerce yıllık geçmişe sahip kaliteli ve tanınmış üniversitelerde bir yüksek öğrenim fırsatı yakalayarak parlak ve başarılı bir geleceğin kapılarını aralamak isteyen her gencin hayalidir. Yurtdışında alınacak bir eğitimin beraberinde getirdiği avantajların ve ufuk açıcılığın bu durumda oynadığı rol ise elbette ki çok büyüktür. Yurtdışında eğitim almak pek çok açıdan basit bir lisans eğitiminden çok daha fazlasını sunmakta olduğundan dolayı kişilerin hayatına yön verecek ve ömürleri boyunca unutamayacakları bir yaşam deneyimi teşkil etmektedir. Bu sebepten dolayı her yıl ülkemizden binlerce öğrenci yurtdışında üniversite okumak ve yüksek lisans yapmak gibi amaçla yurtdışına gitmektedir. 

Ancak her güzel şey gibi üniversiteyi yurtdışında okumanın gerektirdiği belli başlı zorunluluklar ve bu zorunlulukların sağlanabilmesi için uygulanması gereken bir strateji ve izlenmesi gereken bir yol vardır. Yurtdışında alınacak bir eğitim için hangi koşulların karşılanması gerektiği ve nasıl bir bütçenin oluşturulmasının zorunlu kılındığı son derece önemli sorulardır.

Yurtdışında iyi bir eğitim almak için izlemeniz gereken yol haritaları ülkeden ülkeye değişmesine rağmen bazı genel kurallardan bahsetmen son derece mümkündür. Örnek verecek olursak lise diplomanız ve transkriptinizle belgelenen not ortalamanıza önem vermeyen bir yurtdışı ülkesi yoktur ve yurtdışında bulunan bazı üniversiteler eğitim sürecine dahil olmanız için sizden belli bir not ortalamasına sahip olmanızı talep edebilir.

Yurtdışı üniversitelerine giriş şartları açısından en önemli ayrıntılardan birisi de sınav sistemiyle ilgilidir. Bazı yurtdışı ülkelerinin üniversiteleri sınavsız öğrenci kabul ederken bazı ülkeler ise öğrencilere çeşitli sınavlar uygular. Polonya, Makedonya, Sırbistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Rusya gibi Avrupa ve Avrasya ülkeleri sınavsız öğrenci kabul eden ülkeler olarak sıralanabilmektedir. Bu ülkelerdeki bazıları dünyanın ilk 1000 üniversitesi arasında yer alan pek çok okula kayıt olabilmeniz için lise diplomanız yeterlidir. Üstüne üstlük bu ülkelerdeki yaşam koşulları ülkemizle büyük bir benzerlik içerisinde olduğu için ve ekonomik anlamda Türkiye’den çok daha uygun olduğu için eğitim hayatınız boyunca yapacağınız masraflar eğitim bütçenize yük oluşturmaz. Hatta Polonya’da, öğrencilere haftalık 20 saatlik bir çalışma izni verildiğinden dolayı part-time çalışılabilir.

Almanya, İtalya, Fransa ve İspanya gibi ülkelerin üniversiteleri ise sizi kabul etmek adına genel ve özel sınavlardan geçmenizi talep edebilirler. Örneğin Almanya’da bir üniversitede okumak istiyorsanız üniversite sınavından belirli bir puanı almanız şarttır. Eğer İtalya’da okumak istiyorsanız, dil yeterliliğine sahip olmalısınız. Dil şartının seviyesi pek çok AB ülkesi için B2 seviyesi olarak belirlenmiştir. Bunun dışında yurtdışında bulunan kaliteli üniversitelerden bazıları özellikle tıp, mühendislik ve görsel sanatlar/tasarım gibi alanlarda sizi yetenek sınavına tabi tutabilirler.

Yurtdışı eğitimi hakkında detaylı bilgi almak için İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Uzman danışmanlarımıza Canlı Destek hattımızdan veya telefon numaralarımızdan ulaşabilir, yurtdışı eğitim hakkında merak ettiğiniz sorulara kapsamlı yanıtlar bulabilirsiniz!

Sosyal Medyada Paylaş
İletişimde Kalalım

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman eğitim danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

En çok tercih edilen okullarımız